Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kisasszonyok, kalandok, költemények – beszélgetés Kosztolányi Dezsőről és Karinthy Frigyesről Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. július 02.
Hétfőn a Vörösmarty Mihály Könyvtár Zsolt utcai Tagkönyvtárában Kosztolányi Dezső és Karinthy Frigyes barátságáról rendeznek beszélgetést. Az eseményen anekdoták és versrészletek is előkerülnek az íróktól.

 

Kosztolányi Dezső és Karinthy Frigyes barátságáról számos történet, újságcikk és vers tanúskodik. Az írók a húszas éveik elején ismerték meg egymást, a következő közel három évtizedet pedig szoros barátságban töltötték. Gyakran tréfálták meg egymást, azonban a kölcsönös tisztelet és egymás méltatása legalább ennyire jelen volt az életükben.

Érdekesség, hogy Harmos Ilona – Kosztolányi felesége – előbb Karinthyt ismerte meg, majd 1913-ban ment feleségül Kosztolányihoz. Végül két év különbséggel, mind a ketten 51 évesen hunytak el. Kosztolányi temetéséről Karinthy Frigyes így számolt be:

„Hiszen egy életen át játszottunk, mindig játszottunk, izgatottan és lelkendezve, a Szerepet játszottuk ezer álarcban, mélyebb szenvedéllyel, mint a tulajdon magánéletünk komédiáját.”

A legendás írók barátságáról július 3-án, hétfőn 10.30 órától a Vörösmarty Mihály Könyvtár Zsolt utcai Tagkönyvtárában tartanak előadást Kisasszonyok, kalandok, költemények címmel. A rendezvényre ingyenes a belépés, a szervezők mindenkit szeretettel várnak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >