Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Megint letört egy nagyobb ág – azonnal megkezdték a Zichy liget biztonságossá tételét Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. szeptember 04.
Az augusztus 18-i vihar sajnos megmutatta, hogy rendkívül veszélyesek lehetnek a Zichy liget idős japánakácainak vázágai. A belső korhadás miatt sajnos egy nagyobb ág ismét letört, így a Városgondnokság megkezdi a fák biztonságossá tételét, addig pedig lezárták a Zichy liget játszóterét - adták hírül közösségi oldalukon.

 



Nagyon koros fák vannak a Zichy ligetben, ahol a veszélyes, nagy ágak és a fiatalító beavatkozások mellett már évekkel ezelőtt elkezdődött az új fák ültetése. Sajnos eljött az ideje, hogy nagyobb beavatkozás történjen a ligetben, hiszen rendezvények vannak a környéken, rengeteg ember használja a ligetet, és senkinek a testi épségét nem szabad kockáztatni a városban.

A városi épített környezetben, lakóházak mellett, parkolók, járdák felett rendkívül fontos a faállomány, de a balesetveszély az elsődleges tényező. Éppen ezért időközönként a nagyra nőtt fákat ellenőrzik a városban és elvégzik a fiatalító beavatkozásokat. Így történik ez a Zichy ligetben is: a Városgondnokság elindította már a hivatalos eljárást annak érdekében, hogy a veszélyessé vált fákat kivágják a ligetben, azonban a következő hetekben is lesznek nagyobb rendezvények a parkban és környékén, ezért haladéktalanul elkezdik a balesetveszélyes ágak levágását. Ez gyakorlatilag a fák ifjító metszését jelenti. A liget biztonságossá tétele mellett a Városgondnokság elkezdte olyan nagyobb méretű, koros fák beszerzését is, amiket nagy számban fognak még idén ősszel ültetni a kiöregedett fák helyére.

 
< Előző   Következő >