Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
"Boldogulást és megélhetést a vidék Magyarországának!" Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. szeptember 06.

Image"Boldogulást és megélhetést a vidék Magyarországának!" - kezdte felszólalását a Vidékfejlesztési Minisztérium minisztere. - "Az elvándorlás megállítása az egyik legfontosabb feladat. Az elnéptelenedő vidék másik legnagyobb problémája, hogy nincsenek helyi vagy helyben gyártott termékek. Így a termelés és a feldolgozó ipar is vegetál. Olyan nagy múltú iparágak, mint a cukor, csokoládégyártás is megszűnt, ezáltal az iparági foglalkoztatottság is mélyrepülésbe kezdett."

 

Ugyanakkor a külföldi silány minőségű élelmiszerek szinte akadálytalanul jutnak be az országba, miközben a magyar gazdák piacra jutását semmi sem segíti. Sőt a hazai piacon való megmaradás is mindennapi küzdelmek árán tudják elérni a gazdák. Példaként említette a miniszter azt az 1300 km-t "utazó" répát, amely végül ugyanott, helyben lett felhasználva.

Image
Fotó: Fidesz

Ez a "túra" jól példázza a közvetlen értékesítés alapvető hiányát. Mindeközben egy sajtgyártás vagy termék előállításához olyan engedélyek beszerzése szükséges, amely lehetetlenné és teljesíthetetlenné teszi a helyi termékek előállítását.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >