Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Gazdaságélénkítés - Növekvő pályára állítjuk a várost Nyomtatás E-mail
Írta: fmkik.hu   
2010. szeptember 10.

ImageA vállalkozások, az önkormányzat és a kamarák összefogásában, párbeszédében látják a város, a megye fejlődésének lehetőségét. - derült ki a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában tartott gazdasági fórumon. - Egy korábbi egyeztetés alkalmával már elindult a párbeszéd, a vállalkozások, valamint a kamara már megfogalmazta azt a gazdaságélénkítő stratégiát, melybe az önkormányzatot a jövőben bevonná, segítségét kérné, s egyben a valódi közös munkát is várná. Erre a programra reagált Cser-Palkovics András polgármesterjelöltként a székesfehérvári gazdaság szereplőinek jelenlétében.

 

A döntések, a tervek, az együttműködési megállapodások hatnak a kis- és középvállalkozásokra, s egyben a multinacionális cégekre is. Éppen ezért szükséges feléleszteni azt a párbeszéd tanácsot, mely évekkel ezelőtt ugyan megszületett, s csak az aktivitás halt el. Az önkormányzat, illetve a város gazdasági helyzete, versenyképessége nagy mértékben függ az itt tevékenykedő vállalkozásoktól, továbbá azok társadalmi szerepvállalásától is.

Image
.

Székesfehérvár bizonyította, a magyar gazdaság jelentős szereplője: nincs erős magyar gazdaság erős székesfehérvári gazdaság nélkül. Ennek megtartásához, a továbblépéshez összefogások mentén, újabb fejlesztések szükségesek.

Cser-Palkovics András a gazdaságélénkítést megvalósító stratégia pontjait egyesével elemezte, kiegészítéseket fűzve a főbb célokhoz, a megvalósíthatóság és a vállalhatóság szemszögéből. A közel száz jelenlévő vállalkozás, szervezet képviselői közül, számos cégvezető, kamarai vezető élt a hozzászólás lehetőségével.

Image
.

Felmerült a szakmai kamarák együttműködése, a multinacionális kereskedő vállalkozások bekapcsolása a város "vérkeringésébe", az iparűzési adó problematikája, a helyi kkv-k bevonásának feltételei az önkormányzati projektekbe, ipari parkok támogatása, cégalapítással kapcsolatos eljárás racionalizálása, közbeszerzés, energiahasznosítás, egészségügy, rehabilitáció, munkahelymergőrzéshez kapcsolódó pályázati rendszer ésszerűsítése, sport támogatás, sportturizmus, idegenforgalom, felnőttképzés, úthálózat, stb.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >