Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
8 milliárd forintos beruházás valósulhat meg Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 25.

ImageA Fejér Megyei Szent György Kórház a TIOP 2.2.4-09/1 kódszámú „Struktúraváltást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg szakellátásban címmel pályázatot nyújtott be, amelyet a Fejér Megyei Közgyűlés még dr. Balogh Ibolya hivatalvezető elnöksége alatt tárgyalt meg. A pályázat megvalósulásáról Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke számolt be a Megyeházán.

 

A tájékoztatón Vargha Tamás elmondta, hogy a 2009. évben megnyílt pályázati lehetőségre reagálva, Fejér Megye Közgyűlése biztosította a pályázathoz szükséges 10%-os önerőt, hozzájárulva ezáltal a Szent György Kórház pályázaton való részvételéhez. Az önerő mértékét a közgyűlés 833.333.333 (azaz: nyolcszázharminchárom millió háromszázharminc-ezer háromszázharminchárom) Forintban határozta meg, melyet a rendelkezésre álló szűkös anyagi források ellenére is fontosnak tartott biztosítani a megyében élők egészségügyi ellátásnak mind magasabb színvonala érdekében.

A pályázat, ha nem is teljes mértékben, de részben ellensúlyozni képes azt a megelőző egészségügyi kormányzat részéről a megye és ezáltal, a Szent György kórházban ellátottakat ért súlyos hátrányt, amely a Szent György kórház TIOP 2.2.7. infrastruktúrafejlesztés az egészségpólusokban című nagyobb volumenű pályázatának un. „parkolópályára helyezésében”nyilvánult meg.

A Bajnai-kormány megyéket és az egészségügyet ellehetetlenítő, romboló politikájának korszaka ugyanakkor lezárult. Így még a dr. Balogh Ibolya elnöksége alatt kezdeményezett TIOP 2.2.4. „Struktúraváltást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg szakellátásban című pályázat sikertörténetként értékelhető. A kormányváltást követően ugyanis támogatásra érdemesnek találta a Strukturális Alapok Programiroda a pályázatot és 7.309.108.343 (azaz: hétmilliárd-háromszázkilencmillió – száznyolcezer-háromszáznegyvenhárom) Forint összegű támogatást hagyott jóvá. Ennek keretében mintegy 8 milliárd Forintot kitevő beruházás valósulhat meg.

A pályázat keretében felszámolásra kerül a mára már elavultnak tekintendő, un. „pavilon-rendszerű” struktúra (amelynek keretében jelenleg különböző osztályok, különböző épületekben vannak elhelyezve). A pályázat keretében tehát egy diagnosztikai tömb kerül megvalósításra, amelyben tehát különböző osztályok lesznek integrálva. Mindez hozzájárul a struktúra átalakításához és modernizálásához.

E tények alapján pedig kijelenthetjük, hogy a pályázat nagymértékben hozzájárul a kórház mind gazdaságosabb működtetéséhez, mind pedig a beteg utak lerövidüléséhez. Reményeink szerint már ebben az önkormányzati ciklusban megvalósul ez, a dr. Balogh Ibolya hivatalvezető asszony ideje alatt kezdeményezett, jövőbe tekintő, a megye életében talán az egyik legnagyobb és legfontosabb beruházás.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >