Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Felújítják a Szép Ilonka Faluházat Zámolyon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 04.

ImageA Háló Zámoly Fejlődéséért Egyesület nemrég beadott egy pályázatot a Zámoly Község faluközpontjában álló Szép Ilonka Faluház - régebben Szép Ilonka Vendéglő – felújítására, s öt éves üzemeltetésére. Az elgondolást pozitív elbírálásban részesült, s a felújítási munkálatok 2011. április 4-én meg is kezdődhetnek. A kivitelezéssel – a tervek szerint – szeptemberben végeznek majd a szakemberek.

 

„A Faluházban folyik jelenleg a gyermekétkeztetés, s itt működik a zámolyi könyvtár is.” – mondta lapunknak Bánszki István, a helyi polgármester – „Az elnyert pályázat miatt e „területeknek” új helyszínt kellett keresnünk.”

 

Image
A faluház jelenlegi állapotában

A képviselő-testület most arról döntött, hogy az önkormányzat a felújítási munkák megkezdése előtt az iskola különálló épületében kialakítja az iskolások részére a melegítőkonyha és étkezési lehetőséget. Ezen kívül a Szép Ilonka Faluházból és az iskola épületéből, ahol majd a konyha és étkező lesz, áttelepíti a könyvtárat.

 

Image
Fotó: Menyhárt István

„Ezen költségeken felül, amíg a konyha el nem készül, a Pedró Söröző és Étteremben fognak a gyerekek ebédelni úgy, hogy a szülők továbbra is az idáig fizetett költséget fizetik,és a plusz költséget az önkormányzat átvállalja magára.” – jelenttte ki a polgármester a Helyi Témának.

Majd kifejtette, hogy az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér ötéves működésére az önkormányzat az önkormányzati feladatok ellátása érdekében és az IKSZT működésének támogatására évi 9 mFt erejéig biztosítja a költségeket.

 

Image
És ilyen lesz majd a Faluház...

 Ezen kívül döntöttek arról is, hogy egy millió forint előfinanszírozási hitelt vesznek fel a „Háló” Zámoly Fejlődéséért Egyesületnek a tervezési költségek fedezetére, illetve az építési hitel kamatköltségeinek fedezésére a banki kamat egyéves mértékéig utófinanszírozásra.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >