Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Maskarabál Bodajkon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 08.

ImageA bodajki Törpe-Ovi Alapítvány óvodájának apraja-nagyja kivette részét idén is a farsangi mulatozásban. Az intézmény hagyományos ünnepei közé tartozik a maskarabál, amikor az óvó nénik és a dajka nénik is jelmezt öltenek. A mostani program során a pedagógusok egy vidám bemutatkozó verset vagy dalt is előadtak. A közös táncot, mulatozást csak a fánkevés és a pihentető mese „zavarta meg”.

 

Az óvoda vezetője, Ruskó Sándorné elmondta honlapunknak, hogy ilyenkor nemcsak felnőttek öltöznek be, hanem a gyermekek is.

 

Image
.

„Mivel az óvodába 120 kisgyermek jár, így a farsangot két napon át tartjuk, méghozzá két-két csoportnak a helyi mozi épületében.” – nyilatkozta Ruskó Sándorné – „Ezen az alkalmon a családok minden tagja szívesen részt vesz. A gyerekek vidám farsangi köszöntőt mondanak, és rövid versikével bemutatják jelmezeiket. Ráadásul a helyi vállalkozók, s a szülők felajánlásaiból tombolasorsolást és zsákbamacskát is szervezhettünk.”

 

Image
.

 

Image
.

 

Az ünnepségen - immár második éve - táncházat is tartottak, hiszen az intézményben igen nagy sikere van a népzenének és a néptáncnak, mind a szülők, mind a gyermekek körében.

 

Image
.

A legnagyobb sikert mégis a minden évben megszervezésre kerülő mesejáték aratta. A mesejátékot a vállalkozó kedvű szülők adták elő. Az idei évben a Békakirály című mesét játszották el a gyermekeknek, korábban pedig a Kolontos Palkó, a Papucsszaggató királykisasszonyok, s a Csipkerózsika is terítékre került.

Image
.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >