Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
JÉZUS KERESZTÚTJA CSALÁDOKNAK Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2011. március 16.

ImageNagybőjt van. Mindannyian kereszt-hordozók vagyunk. Nézzük meg saját családunkat. Az igazi keresztutat ott járhatjuk végig a leghitelesebben...

 

--- Pilátus halálra ítéli Jézust...

Uram, ha Pilátusként igazságtalanul ítélkeznék családtagjaimról, juttasd eszembe, hogy a jogot nem hatalmaskodó uralkodásra, ítélkezésre, zsarolásra kaptam, - hanem féltő, gondoskodó, a másikkal törődő irgalmasságra. Szeretteim felemelésére és nem lekezelésére. S ha valaki engem bánt meg a családban (szülőként vagy gyermekként) add, - hogy a Te türelmeddel viseljem, ne vágjak vissza, ne sértődjek meg, ne essek kétségbe.

--- Jézus vállára veszi a keresztet...

Minden családnak és külön a család tagjainak van sajátkeresztje. Segíts Uram, hogy merjük felvenni és egymásért hordozni.. Olykor nehezünkre esik a másik családtag elfogadása (szokásai, hangulati változásai, önzőnek tűnő visel-kedése). Mindez nehéz kereszt, - időnként szeretnénk letenni, esetleg elmenni.Kérünk segíts, hogy érted és Veled együtt vigyük a keresztünket, türelemmel egymásért.

--- Jézus először esik el a kereszttel...

Az élet és a család is néha nyomasztó teher lehet. Hányszor vagyunk egymás terhére időnként a családban? Ha elesik valamely családtagunk (bűnével, gyarlóságaival) vajon nem tekintünk-e rá, mint a "farizeusok", hogy bezzeg én nem ilyen vagyok. És amikor én esem el, várom-e, hogy fölsegítsenek Elfogadjuk-e egymás segítségét?

Kérünk Uram, segíts megérteni családunk minden tagjának, hogy egymás nélkül nehezebb a család keresztútja!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >