Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Új, korszerű telephelyen a 27 éves gépjárműjavítással foglalkozó vállalkozás Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Réka   
2011. március 21.

ImageA székesfehérvári Motor Mechanic Autószerviz Kft. 20.990.000 forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el a Közép-dunántúli Operatív Program „Telephelyfejlesztés” pályázata keretében az ”Új gépjárműjavító műhely és telephely kialakítása a Motor Mechanic Autószerviz Kft-nél” című projekt megvalósítására. A beruházás keretében elkészült javítóműhelyt ünnepélyes keretek között adták át.

 

A cég 1984-ben két fővel kezdte meg tevékenységét, melynek fő profilja azóta is a személygépkocsik, illetve kisteherautók javítása márkától és típustól függetlenül. A műhely ismertsége és forgalma az idő múlásával egyre csak nőtt. 2008-ban a javított autók száma éves szinten már megközelítette a 4000 darabot, és ezt a teljesítményt a következő évben is növelni tudta. A fejlődéssel azonban a javítóműhely szűkössé vált, új telephelyre volt szükség.

 

Image
.

A vállalkozás ügyvezető igazgatója ünnepi köszöntőjében elmondta, jelen projekt megvalósításával a kor követelményeit teljes mértékben teljesítő, környezettudatos telephely jött létre, amely akár évtizedekig megalapozza a vállalkozás működési feltételeit. Gruming László beszédében büszkén hangsúlyozta, a közel 400 m2 nagyságú új műhelyt kevesebb, mint hat hónap alatt építették fel mintegy 50 millió forint összköltséggel. Az autószerviz három egységre tagolódik.

 

Image
.

A földszinten helyet kapott az ügyféltér, az ahhoz kapcsolódó vizesblokkokkal, valamint a vezetői iroda. Az emeleti szinten a dolgozók szociális blokkjait, és irodahelységet alakították ki, a műhely középső részén pedig a szerviz-egység működik, amelyben négy javítóállás, és egy diagnosztikai vizsgálati sor található. A harmadik épület egységben egy gépkocsi mosó és egy raktár is helyet kapott.

 

Image
.

A beruházástól a cég az ügyfelek kiszolgálásának minőségi javulását, forgalmának növekedését várja, emellett pedig munkahelyeket teremt, amellyel dolgozói leterheltségét tudja csökkenteni, így a vevői elégedettség is növekedhet – sorolta a cég ügyvezető igazgatója. Székesfehérvár MJV polgármestere, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke a nyertes projekt kapcsán a telephelyfejlesztésre lehetőséget adó pályázati ablak jelentőségét, fontosságát hangsúlyozta.

Dr. Cser-Palkovics András kiemelte, a pályázat keretében olyan vállalkozásokat támogatnak, amelyek már működnek, saját telephellyel rendelkeznek, és akár évek óta sikeresen, eredményeket produkálva tevékenykednek. Ezen kis-és középvállalkozásokat segítik ahhoz, hogy tovább tudjanak lépni, adott esetben fejleszteni tudjanak, és új munkahelyeket teremtsenek, hiszen ezek garantálják azt, hogy minden egyes euró, illetve forint jó helyre kerül, és a magyar vállalkozásokat gyarapítja, a magyarországi gazdaság beindítását, növekedését szolgálja.

 

Image
.

A Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója az ünnepségen elmondta, az Európai Regionális Fejlesztési Alap kiemelt célja, hogy a helyi mikro, kis-és középvállalkozások versenyképessége javuljon, és olyan technológiai korszerűsítésekhez kíván hozzájárulni, amelyek biztosítják a cégek piaci részesedésének bővülését, és növekedési pályára tudják állítani az adott térség gazdaságát.

Dr. Temesvári Balázs szerint az új gépjárműjavító műhely létesítése is e célnak egy példaértékű bizonyítéka, hiszen nagyon jól kihasználta azokat a szinergiákat, amelyeket egy ilyen fejlesztés meg tud valósítani; telephelyet fejlesztett, emellett pedig technológiát tudott korszerűsíteni annak érdekében, hogy versenyképesebbé váljon a régióban, és olyan plusz szolgáltatásokat nyújtson, amelyek európai színvonalúak.

 

Image
Fotó: Horváth Réka

A KDRFÜ ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, április közepén újabb kiírás fog megjelenni telephelyek fejlesztésére, melynek keretösszege 2,35 milliárd forint lesz. Az Új Széchenyi Terv pályázata az ilyen, vagy ehhez hasonló célokkal rendelkező beruházási elképzeléseket várja, és kívánja támogatni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >