Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Szakmai programra invitálták a Kínai Népköztársaság nagykövetét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 24.

ImageEgész napos szakmai programon vett részt tegnap a Kínai Népköztársaság nagykövete, Gao Jian asszony és munkatársai (a követség kereskedelmi, kulturális és okatási diplomatái) L. Simon László, a parlament Kulturális és sajtóbizottsága elnökének a meghívására.

 

A vendégek dlelőtt Kiskőrösön tekintették meg Petőfi Sándor szülőházát és a helyi múzeumot, majd egy munkaebéden tárgyaltak az együttműködés lehetőségeiről.

A Fidesz-KDNP Fejér 4 VK országgyűlési képviselői kabinetjétől megtudtuk, hogy a pgramon részt vett Font Sándor, a város országgyűlési képviselője, a parlament Mezőgazdasági bizottságának elnöke, Domonyi László kiskőrösi polgármester, E. Csorba Csilla, a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Kispálné Lucza Ilona a Petőfi Emlékmúzeum igazgatója, valamint Somogyi Balázs Perkáta nagyközség polgármestere is.

 

Image
.

Délután Dunaújvárosba utazott a kínai delegáció, ahol a nagykövet asszonyt és az őt kísérő L. Simon Lászlót a város polgármestere Cserna Gábor országgyűlési képviselő, valamint a megyei kormányhivatal vezetője, Dorkota Lajos országgyűlési képviselő, és a város jegyzője, Kukorelli Sándor fogadta. A város és a megye vezetői Gao Jian asszonyt a dunaújvárosi befektetési lehetőségekről tájékoztatták.

A városházi program után a Dunaújvárosi Főiskolán Bognár László rektor és András István rektorhelyettes fogadta a küldöttséget. A Dunaújvárosi Főiskola bemutatása után a Jilin Egyetemmel létesítendő együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak.

 

Image
.

A Jilin Egyetem Fejér megye kínai testvérmegyéjének (Jilin tartománynak) a kiemelkedő jelentőségű felsőoktatási intézménye, a kapcsolatfelvételt a két megyei felsőoktatási intézmény között januári kínai látogatásán L. Simon László képviselő kezdeményezte. A főiskolai program zárásaként Gao Jian nagykövet asszony a Dunaújvárosi Főiskolán tanuló kínai diákokkal találkozott.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >