Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
A város most sem hagyja magukra a sportegyesületeket Nyomtatás E-mail
Írta: Hagymásy András   
2011. április 04.

ImageA magyar sport zászlóshajói működnek Székesfehérváron. – Együttérez a három sportklubbal Székesfehérvár Önkormányzata és most sem hagyja magukra őket - erre dr. Cser-Palkovics András polgármester tett ígéretet az egyesületeknek. Mindemellett fontos tisztázni, hogy az önkormányzat – néha erején felül – eddig is a legnagyobb támogatója volt a város sportéletének. A mostani nehéz helyzet előidézője pedig egy mindenkin kívül álló ok: egy elhúzódó európai uniós döntés.

 

Székesfehérvár sportváros – ezt nemcsak akkor emeljük ki, amikor az eredményekre vagyunk büszkék, hanem akkor is felvállaljuk, amikor megoldandó helyzetek előtt állunk. Az önkormányzat a legnagyobb támogató, évekre visszamenőleg is az egyik legjelentősebb forrást biztosította a városban működő jégkorong, kosárlabda és női kézilabda csapatoknak.

„Nekünk az a dolgunk, hogy életben tartsuk a betegeket, amíg megérkezik Brüsszelből a gyógyszer.” – röviden így összegezte a helyzetet dr. Cser-Palkovics András. - A sikeresen teljesítő csapatok rengeteg nézőt visznek ki a meccsekre, dicsőséget hoznak a városnak és több száz gyermeket mozgatnak utánpótlás csapataikban. Már csak emiatt is megoldást kell találni problémájukra – emelte ki Székesfehérvár polgármestere.

Mindezek ellenére nem feledkezhet meg senki arról, hogy a sport nemcsak az élsportot jelenti, hanem az iskolai sport, a tömegsport is fontos. Székesfehérvár erre országosan is példaértékű programot hozott létre az ingyenesen használható nyitott tornatermekkel. Székesfehérvár is nehéz örökséget vett át az elmúlt évekből, ennek ellenére a polgármester ígéretet tett arra, hogy az átmeneti időszakban sem nem hagyják cserben a sportegyesületeket.

Ezt támasztja alá a csütörtöki közgyűlés is, ahol pontosan a nagy egyesületekre való tekintettel halasztották el a városi sportkoncepcióval kapcsolatos döntést a fehérvári képviselők. A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy nemcsak a város, hanem a magyar sport életében is meghatározó szerepű csapatokról van szó. Hiszen például a SAPA Fehérvár AV 19 nélkül nincsen magyar jégkorong. Ezért az országos szakszövetségeket is megkeresi az önkormányzat.

„Összefogással működtethetők eredményesen a magyar sport zászlóshajói.” – mondta el sajtótájékoztatóján dr. Cser-Palkovics András. Jelentős saját forrásokat fordít a sportegyesületekre a jövőben is Székesfehérvár, amiket azonban feltételekhez köt majd. Ezek egyike a név kérdése.

Ahol az önkormányzat a legnagyobb szponzor, ott a városmarketing szempontokat is figyelembe véve elvárják a város nevének megjelenését a csapatok nevében. A másik fő szempont a teljesítmény. Mindegyik sportágban meghatározzák az elvárható helytállást és ezek teljesüléséhez arányosan juthatnának majd hozzá a támogatáshoz a klubok.

"Megtaláljuk a megoldást a túléléshez" – hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András. - Ehhez a város polgármestere szerint együttgondolkodás kell, amiben Székesfehérvár Önkormányzata partnernek tekinti a Sapa Fehérvár AV 19, az Alcoa FKC-RightPhone, valamint az Albacomp csapatokat működtető szakosztályokat. A város emellett meghirdet egy támogatói programot, amiben az önkormányzat maga is segít a szponzorkeresésben a csapatoknak.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >