10 étel, ami nélkül nincs igazi magyar vasárnap – Neked melyik a kedvenced?

A vasárnapi ebéd Magyarországon több mint étkezés: hagyomány, családi program, és a hét fénypontja.

A következő fogások azok, amiket szinte minden magyar konyhában ismernek, és amik nélkül nem teljes egy vasárnap.

1. Húsleves – A vasárnap királynője

A gőzölgő tyúkhúsleves vagy marhahúsleves a csigatésztával, friss zöldségekkel és aranysárga színével a vasárnap elmaradhatatlan része.

2. Rántott hús – A mindenki kedvence

Aranybarnára sült sertéskaraj vagy csirkemell, mellé petrezselymes krumpli vagy sült burgonya. A vasárnapi asztal sztárja!

3. Pörkölt nokedlivel – A magyar konyha büszkesége

A hagymás-paprikás alapra főzött marha-, sertés- vagy csirkepörkölt igazi klasszikus, főleg házi nokedlivel.

4. Brassói aprópecsenye – A gyorsan elkészíthető favorit

Szaftos, fokhagymás, paprikás húsfalatok ropogós sült krumplival. Nem véletlen, hogy sok családnál a brassói a vasárnapi kedvenc!

5. Rizs és más köretek – Hogy mindenki találjon kedvére valót

Petrezselymes krumpli, rizs, tarhonya – a vasárnapi ebédnél mindig többféle köret kerül az asztalra.

6. Savanyúság – Az asztal frissítője

Kovászos uborka, ecetes paprika, csalamádé – igazi klasszikus kísérő minden főfogáshoz.

7. Palacsinta – A család kedvence

Kakaós, lekváros, túrós vagy diós – egy adag palacsinta mindig mosolyt csal az arcokra.

8. Házi piskóta és sütemények – A vasárnap édes zárása

Egy könnyű piskóta, rétes vagy krémes sütemény teszi teljessé az ebédet.

9. Rakott krumpli – A hétvégi klasszikus

Főtt tojással, kolbásszal, tejföllel rétegezve – sok családnál vasárnap is gyakori vendég.

10. Töltött káposzta – A nagy családi ünnepek sztárja

Bár inkább ünnepi étel, sok helyen vasárnap is készítik, amikor összejön a család.

Ezek az ételek nemcsak finomságok, hanem családi emlékek is. Generációk óta ezek a fogások hozzák össze a családot az asztal körül.

Fehérvári Hírek