A Károlyi József Alapítvány következő gyermekprogramjára január 10-én, vasárnap, 15 órakor kerül sor a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban. A program az “Ételek és főzés a 19. században” címet kapta, s ennek megfelelően azt próbálják majd az előadók bemutatni a résztvevőknek, hogy milyen főzési hagyományok éltek a 19. századi Magyarországon, és melyek voltak azok, amelyeket még nagyanyáink is alkalmaztak, különösen karácsonykor.
Az Alapítvány munkatársai kérik, hogy a gyerekek vigyék el a programra titkos, családi receptjeiket, hogy azokból egy általuk illusztrált szakácskönyvet állíthassanak össze. Ezen kívül egy ehető házikót is készítenek majd kekszből! A nap folyamán a fiatalok közösen fedezik majd fel a régi idők technikai felszereléseit, amikor még nem létezett sem hűtőszekrény, sem mikrohullámú sütő, és amikor a főzéshez is fával és szénnel fűtöttek. A résztvevők ételekkel kapcsolatos meséket is hallhatnak az egész világról, amelyek jól illusztrálják ezeket a kulináris hagyományokat. A programon természetesen szülők is részt vehetnek!