Székesfehérváron hatalmas tömeg előtt, rekordszámú nevezéssel rendezték meg a 20. Lecsófőző Vigasságot – a zsűri 77 bogrács remekműből választotta ki a legjobbat!
A Zichy liget illatozó forgatagában idén is hömpölygött a tömeg, hiszen a város egyik legkedveltebb gasztrofesztiválja jubilált.
A nap végére egyértelművé vált: Czigány Bence és csapata olyan lecsót tett le az asztalra, amivel örökre beírták magukat a Lecsókirályok közé!
A nyertes étel titka?
A séf elárulta: „A legjobb alapanyag minden titok nyitja – saját magaságyásban termesztett paradicsom, paprika, különleges fűszerek, mint a koriander, csillagánizs és mustármag. A többi viszont maradjon titok!” – mondta mosolyogva Bence.
77 csapat mérte össze főzőtudományát, és a zsűri minden eddiginél nehezebb döntést hozott.
A fesztiválon nemcsak a gasztronómia szerelmesei, hanem a sportkedvelő idősek is színpadra léptek: nyugdíjas sportvetélkedő és ügyességi játékok színesítették a programot, ahol 70+ éves versenyzők mutatták meg, hogy a kor csak egy szám!
A Lacigombóc csapat sertés- és marhahúsos lecsóval szerezte meg a bronzérmet, a Pincei Lecsótányok lettek a másodikok, a zsűri különdíját pedig a Lecsómágus törpördögök vihették haza.
A nap csúcspontja a Lecsókirály koronájának átadása volt – a színpadon dr. Cser-Palkovics András polgármester is köszöntötte a versenyzőket: „Sok-sok ezer ember töltötte együtt ezt a gyönyörű napot, remélem, mindenki egy felejthetetlen élménnyel gazdagodott!”
A fesztivál szívét-lelkét idéző Sipi Emlékkupát idén az A15 csapat nyerte, akik minden egyes fesztiválon részt vettek az elmúlt 20 évben.